Volta al pantà de St Llorenç de Montgai

Camarasa, Lleida

Durada:  3 h
Ruta circular

Hem descobert un indret fàcil i atractiu per a fer una excursió en família: l'embassament de St Llorenç de Montgai.

El més conegut de St Llorenç de Montgai és seu embassament, que pertany al terme de Camarasa. És un bon lloc per practicar activitats aquàtiques en aigües tranquil.les, així com senderisme o alpinisme en les roques del voltant.  L'embassament de St Llorenç de Montgai es troba a 2 kms de Balaguer, a la comarca de la Noguera. Està just al costat mateix del pantà de Camarasa, on podem gaudir de moltes espècies aquàtiques. 

La ruta es fa al voltant del pantà caminant en 3 hores aprox, són un total de 12 kms. Tot i que hi hem anat a la primavera i la natura es mostra en tot el seu esplendor, aconsellen fer aquesta caminada a la tardor, època de pas d'aus migratòries. 

Nosaltres hem aparcat el vehicle just al costat del càmping que es troba a prop de l'embassament. Des d' aquí es comença la caminada en direcció a la presa per un camí ample, un cop passada la presa ens endinsem en una zona boscosa. El camí voreja tot el pantà, per la qual cosa permet veure'l en tota la seva dimensió. 


Començament del camí per donar la volta


Ja des del principi la vegetació i les vistes són magnífiques. Més endavant ens introduïm en trams de bosc, sempre dins d'un camí ben marcat i sense perill.
Per mi, el millor ha estat el tram final de camí abans de caminar per la carretera, per tal de fer la volta sencera. En aquest punt les cases fan el reflex al pantà i la vista queda molt fotogènica. 


El camí s'acaba a tocar del Pont de l' Escaleta, cal creuar-lo i seguir per la carretera asfaltada uns 2 kms en direcció a St Llorenç de Montgai, fins arribar al poble i travessar el carrer principal per arribar a l'aparcament.  Tot i que ens diuen que és una bona zona per observar aus, nosaltres el que més hem vist són esportistes; ens hem trobat kayacs, diversos escaladors en les muntanyes, gent volant en parapent i fins i tot un globus, que han fet la jornada encara més entretinguda.
Si agrada el kayac o es vol provar aquest esport és un bon lloc per a iniciar-se ja que les aigües són tranquil·les, i les vistes des del bell mig de l'embassament deuen ser espectaculars. Es poden llogar allà, nosaltres ens plantegem fer-ho!
I si ens volem quedar a dinar sense gastar gaire podem fer pícnic. Hi ha una zona habilitada, just travessant la carretera, al principi del poble (venint de Camarasa) per a fer un mos sota cobert, dues taules en un espai elevat que protegeix si el temps no acompanya, a la vegada que dóna unes boniques vistes de l'embassament.

Foto del blog "Som de Pícnic" de Marta Dachs

Foto del blog "Som de Pícnic" de Marta Dachs


Reflexos en l'aigua...
2 comentaris:

  1. És veu molt maca aquesta ruta!

    ResponElimina
  2. A nosaltres ens va agradar molt donar la volta a l'embassament. És una caminada força llarga per anar amb nens petits, però com que és planera i el paisatge és magnífic, no es fa gens pesada. Te la recomano!

    ResponElimina