Via verda Sanremo, Pista ciclabile Itàlia

Parc Litoral Riviera dei Fiori


Ens agraden molt les vies verdes per a recórrer amb les bicicletes, fent salut i divertir-nos en família tot pedalant i descobrint nous indrets.

De ruta pel nord d'Itàlia hem descobert una magnífica via verda, que és una de les atraccions turístiques més importants de Sanremo junt amb el Casino de la ciutat. 

La pista ciclabile de la Costa Riviera Parco dei Fiori és un carril bici reconvertit d'una antiga línia ferroviària, la que hi havia a Ponente Ligure des de 1872 fins a l'any 2001. Al 2004 es va obrir com a via verda, semblant a les vies verdes de Girona, per a vianants i vehicles sense motor.

És un bon lloc per passejar, segur i planer per anar amb nens, i practicar esports com bicicleta i patinatge així com banyar-se, ja que el recorregut passa en molts trams al llarg de la platja. 

.


El carril bici, anomenat pista ciclabile en italià, travessa en el seu recorregut fins a 8 municipis. Nosaltres hem començat a bell mig de Sanremo i hem pedalat força estona al costat del mar, travessant en el recorregut ponts i túnels, cosa que ens ha recordat la via verda del Baix Ebre. 

El recorregut sencer, només d'anada, són 24 kms:

Començant al poble Ospedaletti a 1 km, seguint fins a Sanremo, recorrem fins als 14 kms on trobem Arma di Taggia i una mica més enllà, als 16 kms Riva Ligure. Als 18 kms hi ha el poble de Santo Stefano al Mare per acabar als 24 kms a San Lorenzo al Mare

No hem fet tot el recorregut, una altra vegada serà! 
https://www.pistaciclabile.com/mappa-della-pista/
El tram que hem recorregut ha estat totalment planer i ben senyalitzat, hi ha el carril bicileta i un lateral per a vianants. 

Des de la pista es poden visitar platges i hi han restaurants i xiringuitos per a poder reposar. És una excursió molt recomanable si esteu per la zona. 

Si no disposeu de bicicleta hi han botigues que en lloguen de tot tipus, fins i tot carrets amb rodes per 4 persones.Allotjament en càmping: Hem escollit un càmping a Ventimiglia que està a 25 kms de Sanremo, 30 min. en cotxe o també s'hi pot anar amb tren. 


El Càmping "Por la mar" a Latte di Ventimiglia, es troba situat en un indret priviliegat, a la costa fronterera entre la Costa Blava francesa i la Riviera italiana, i molt a prop de
Mònaco.

A 5 minuts hi ha platja rocosa, però agradable. També hi ha un gran supermercat just al davant del càmping. Les parcel.les estan be i les instal·lacions sanitàries són una mica velles, però es netegen diverses vegades al dia i estaven netes.

Hem trobat el que buscàvem; un càmping de pas, ben situat per descobrir la zona i amb ambient tranquil i familiar.


A destacar el tracte de tot el personal i en especial el Simone, molt simpàtic, resolutiu i servicial.

El que més ens ha agradat ha estat la comoditat de no haver d'agafar el cotxe, ni per anar a la platja, ni per fer turisme, ja que disposen d'una navette amb la que des del càmping et porten a l'estació de tren i s'arriba a Sanremo rapid i comodament. Després et venen a recollit a l'estació, tenen un bon servei.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada