Oceanogràfic de València i Parc Gulliver

Som un grans aficionats a la vida marina en general i en els aquaris en particular. Per aquest motiu quan a principis del 2017 va sortir la noticia que havia nascut una balena beluga a l'oceanogràfic de València, varem tenir l'excusa perfecte per anar-lo a visitar. " Kylu, la nova cria mascle de beluga nascuda en captivitat a Espanya"

L'Oceanogràfic de València és l'aquari més gran d'Europa, i a diferencia de la majoria d'aquaris que es poden visitar en un parell d'hores, aquí millor reservar un dia sencer per recorre'l, ja que hi ha molt per veure. L'estructura és més com un parc d'atraccions, que com un aquari propiament dit. 
L' Oceanogràfic es troba ubicat dins del complex arquitèctonic vanguardista que composa la Ciutat de les Arts i les Ciències als Jardins del Túria de València. 

Apart de l'oceanogràfic, que és la principal atracció i la més visitada, la ciutat es composa de:

L'hemisfèric, un cinema IMAX
Museu de la ciències Princep Felip
L'umbracle, jardí públic urbà
Palau de les Arts Reina Sofía, sala d'òpera
Àgora, edifici multifuncional

Concretament l'oceanogràfic es divideix en diversos edificis en el seu interior, en el que destaquen la recepció al recinte i el restaurant submarí, que comparteixen la mateixa arquitectura. Entre d'altres hi ha un dofinari, una zona per a papallones, un aviari amb una gàbia immensa per a ocells, diversos restaurants i zones verdes. 


Recepció i restaurant submarí

Interior de la recepció


L'aigua salada es bombeja des de la propera platja de la Malva-rosa, i tot i tenir unes 500 espècies marines diferents, apart de rèptils i aus, l'atracció principal són les belugues, ja que és l'únic aquari europeu que té morses i belugues. A més, és l'únic que ha aconseguit la reproducció en captivitat d'aquestes últimes. 


La beluga o balena blanca és una espècie de cetaci que es caracteritza pel color totalment blanc dels adults i per la manca d'aleta dorsal, que habita la regió àrtica i subàrtica. Té una mida intermèdia entre la de les balenes i els dofins, amb una longitud i pes màxims pels mascles de 5,5 metres i 1.600 kg (...) El seu sentit de l'oïda està molt desenvolupat i té la capacitat d'ecolocalització que li permet mobilitzar-se i trobar respiradors sota les plaques de gel. Viquipèdia


P

Kylu, bebè beluga amb la seva mare


Si aneu amb nens petits, podeu tenir la referencia del personatge de Bailey de la pelicula "Buscando a Dory" que és una balena beluga, mentre que Destiny és un tauró balena.

107647
Com a oceanogràfic representa els principals ecosistemes marins del tot el planeta, té un caràcter científic i educatiu. 

Dofinari: La gran piscina on fan l' espectacle amb els dofins hem trobat que era un espai respectuós amb els animals alhora que divertit i educatiu pels nens, ensenyant a respectar la vida marina, i com actuar en cas de que ens trobem amb un animal en problemes. Com que al zoo de Barcelona el dofinari ja no actúa, a les nenes els hi ha fet molta gràcia veure'n un. 

Diuen que aquest dofinari, per capacitat de litres d'aigua, és un dels més grans del món. 


D'altra banda, hi ha la disposició habitual dels aquaris amb grans tancs d'aigua dividits per zones de procedència; mar mediterrani, mars tropicals, etc i un túnel transparent per veure passar els taurons i demés peixos amb la sensació d'estar molt a prop d'ells. 


Menjar en el recinte: El restaurant submarí, que té la mateixa estructura que el de recepció deu ser bonic ja que menges rodejat de peixos, però varem trobar que era caríssim. També hi deia que calia reservar. Es pot portar pícnic, tot i que no hi ha una zona habilitada, però hi havia molta gent que menjava entrepans. Sinó es pot dinar en algun dels diversos restaurants de zones de menjar ràpid tipus pizzes, hamburgueses, frankfurts i gelateries. Nosaltres varem dinar al burger que hi ha sota del dofinari. 

Visita: Si s'han visitat diversos aquaris arriba un moment en que et deixen de sorprendre les especies marines ja que es van repetint. 

En aquest cas, però, no vaig tenir aquesta sensació, ja que les hi han especiès que no havia vist en altres aquaris; destacaria les morses, les belugues i els crancs aranya, enormes!  


Cranc aranya, és enorme!

També sorprén una gran cúpula a la zona de l' Àrtic, que simula un immens iglú on estan ubicats els pingüins. 


Zona Àrtic, cúpula iglú on habiten els pingüins


Vista panoràmica de la Ciutat de les Arts i les Ciències. En primer terme l'hemisfèric, que recorda a un ull i ubica un cinema IMAX, a la dreta el Museu de la ciències, en el que l'arquitecte va voler representar un esquelet de balena, a l'esquerra part de l'umbracle i al fons de tot el Palau de les Arts Reina Sofía, que actúa com a sala d'òpera.


  • Complex cultural i científic "Ciutat de les Arts i les Ciències"


Ombracle, jardí públic urbà
Tarifes: L'entrada a l'oceanogràfic és força cara, 29,10€ els adults, però al ser una visita de tot un dia val la pena. També ofereixen entrades combinades per anar a veure altres recintes com el museu de les ciències o el cinema IMAX que nosaltres no hem visitat. 

Una opció més econòmica i divertida per acabar el dia amb els nens és anar al Parc Gulliver, que és un parc infantil i gratuït. Si pot arribar tot passejant pels jardins del Túria, està a 1 km de distància, pel que s'hi arriba en pocs minuts. 

És un lloc sorprenent! Tot i que val a dir que no l'he trobat del tot segur; hi ha zones que no tenen barana i són força altes per a nens petits, més que res que el terra és de grava i si caus et pots fer força mal. Haurien de posar un terra més adequat, com a d'altres parcs infantils.


El Parc Gulliver és una escultura monumental de Gulliver de 70 metres, tombada al terra, en la que les diferents parts del cos; cabells, mans, braços, cames, etc són tobogans de diferents mides. S'hi accedeix per rampes i escales. És el personatge del llibre "Los viajes de Gulliver" clàssic de la literatura i representa el moment en el que Gulliver ha arribat al país de Liliput i els habitants l'han lligat al terra. 

Els cabells també són tobogans

Detall de la enorme sabata
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada