Museu oceanogràfic de Mònaco

L'edifici que alberga el museu marítim i el aquari oceanogràfic és un palau ostentós, en la línia del luxe de Mònaco, tant que li diuen el "temple del mar". 

Data de 1910 i el va crear el príncep Albert I, rebesavi del Príncep Albert II, l'actual monarca del principat. La part del darrera del oceanogràfic forma una imponent façana que es troba construïda sobre del penyasegat, damunt del mar. 

El museu està situat a la part alta de Monàco, a uns passos del Palau Grimaldi.  


Part del darrera, enclavat sobre una roca.

El que més destacaria d'aquest museu és la sala de les balenes, amb diversos esquelets. També criden l'atenció les obres d'art contemporani, totes relacionades amb el món submarí. 


Destaca la sala de les balenes


Ubicat en diverses plantes, al soterrani està ubicada la zona del aquari on hi trobem la disposició habitual amb grans tancs d'aigua dividits per zones de procedència; mar mediterrani, mars tropicals, etc.   


Les altres plantes alberguen la sala de les balenes i el museu marí. Jacques-Yves Costeau, l'inventor dels reguladors amb ampolla utilitzats pel busseig autònom, va ser durant molt anys el director del museu i n'ha deixat l'emprenta.


A l'oceanogràfic ens reb el yellow submarine.

A la planta superior hi ha una terrassa panoràmica amb zona infantil, una cafeteria i "la illa de les tortugues" que ha agradat molt a grans i petits. Ens ha agradat molt la exposició temporal de Philippe Pasqua, que alberga el oceanogràfic aquest estiu, fins al 30 de setembre de 2017. L'exposició, anomenada "Borderline", disposa en el museu vàries escultures monumentals en bronze i acer inoxidable per a concienciar de la protecció dels oceans. 

Impressionant escultura de gran format de Philippe Pasqua.    

El museu programa exposicions d'obres d'art contemporani, que complementa la seva col·lecció permanent. 

Entrada al museu oceanogràfic


Morena gegant 
Allotjament en càmping: Hem escollit un càmping a Ventimiglia, a la Riviera italiana. A la Costa Blava francesa ens ha semblat que els càmpings quedaven més lluny del principat

Ventimiglia és un poble de costa, que està a 25 kms a l'oest de Mònaco i on s' arriba en uns 30 min. en cotxe o en tren. L'aparcament a Mònaco, com tot, és força car i la carretera a l'estiu hi ha molt trànsit. 


El Càmping "Por la mar" a Latte di Ventimiglia, està en un indret privilegiat, a la costa fronterera entre França i Itàlia, i molt a prop de Mònaco.

Es troba a 5 minuts d'una platja rocosa, però bonica. Hi ha un gran supermercat just al davant del càmping. Les parcel.les estan be i les instal·lacions sanitàries són una mica velles, però es netegen diverses vegades al dia i estaven netes.Hem trobat el que buscàvem, un càmping de pas, ben situat, tranquil i familiar.

A destacar el tracte de tot el personal i en especial el Simone, molt simpàtic, resolutiu i servicial. El que més ens ha agradat ha estat la comoditat de no haver d'agafar el cotxe, ni per anar a la platja, ni per fer turisme, ja que disposen d'una navette, amb servei a la Costa Blava francesa i a la Riviera italiana. Et porten del càmping fins a l'estació i amb el tren s'arriba comoda i ràpidament tant a Sanremo com a Mònaco. Després et venen a recollir a l'estació, un servei molt recomanable.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada