Pàgines

Bosc encantat de Gurb

Torrent del Sitjar
Hem encetat l'any, el primer dia del 2016, amb una sortida ideal per anar amb infants: el bosc encantat de Gurb. 


Segueixo fa temps el blog "som de pícnic" de la Marta Dachs, que sempre ens dóna bones idees. Allà vaig veure aquesta sortida. 


Només arribar hem trobar un tió, que en les dates que estem hem trobat molt adequat! Tot i que suposo que hi deu ser tot l'any...
Resultado de imagen de bosc encantat de gurb
Original caseta d'ocells

Dóna gust el nét i cuidat que està aquest bosc. 


Pel que fa a la caminada en si, el que és el bosc és un passeig planer i sense cap dificultat. Es podria fer amb menys de 1/2 hora si no fos per les originals figures de fusta que trobem a cada pas i que ens conviden a parar i fer fotos. 

He trobat molt originals les casetes de fusta pels ocells. També ens ha agradat travessar les passarel.les, que deuen ser tenir un sentit quan passa aigua per la riera... hi haurem de tornar en època de pluges! 


Resultado de imagen de bosc encantat de gurb
Cigonya de fusta

Sembla que moltes de les figures de fusta juguen a fet i amagar amb nosaltres, hi han cartells i cal cercar els animalons a sobre dels arbres o en algun tronc. També estan indicats els tipus dels arbres. Les vaques són de debó! 
David el gnomo! 

Hem allargat la ruta pujant fins al castell de Gurb, del que no queda res però és una bona pujada per a fer cames! Trobem el cartell just al final del bosc, al costat de les taules on fer pícnic. 
Baixant del castell de Gurb, canvi de paisatge
 Just al costat del bosc hi ha la parròquia de St. Andreu de Gurb. L'hem trobat tancada però hem admirat la façana i el pati amb una original creu de pedra.


La Parròquia de Sant Andreu de Gurb té un original creu de pedra

          
Aquest ocell tant eixerit no era pas de fusta!! Com arribar: Nosaltres hem anar per l'eix direcció a Vic, després cal seguir les indicacions cap St Bartomeu del Grau per la C-17, sortida 62. Es passa la localitat de Gurb i poc després un cartell a mà esquerra indica la parròquia de St Andreu de Gurb, just al costat hi ha l'aparcament. 

Cal dir que ens feia mandra anar d'excursió el primer dia de l'any, però ens ha semblat una bona idea aquesta sortida ja que no és massa llarga, amb la qual cosa no ens ha calgut llevar-nos dora, a més ens ha ajudat a oxigenar-nos després de tantes festes! 

6 comentaris:

 1. La farem! Gràcies per la idea

  ResponSuprimeix
 2. Si pot anar amb gossos?

  ResponSuprimeix
 3. A quina distancia esta l'aparcament de les taules taules de picnic?? Gracies

  ResponSuprimeix
 4. A quina distancia esta l'aparcament de les taules taules de picnic?? Gracies

  ResponSuprimeix
 5. Es un bosc obert, no crec que hi hagi cap problema per anar-hi amb gossos.
  Pel que fa a les taules de pícnic estan al final del camí, és planer però cal caminar unes 15 minuts aprox.

  ResponSuprimeix
 6. per a nens de 2 anys que tal es?

  ResponSuprimeix