Santa Pau i volcà Santa Margarida

Zona volcànica de la Garrotxa

El volcà de Santa Margarida es troba al municipi de Santa Pau, a la comarca de la Garrotxa. Recomano anar a visitar el poble, famós pels seus fesols. 

Fent honor al seu nom, en aquest indret es destil.la pau, ja que és un poble petit i acollidor, on passant pels carrers empedrats, trobem racons amagats entre les cases de pedra i, al centre, destaca la plaça porxada amb uns balcons plens de flors.  
Vista panoràmica de Santa Pau
Plaça porxada de Santa Pau


Estant a la zona no ens podem perdre pujar el volcà de Santa Margarida, un dels més importants del "Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa". Crec que és el millor per observar el cràter i fer-se una idea del que és un volcà. L'excursió al volcà és una ruta accessible per anar caminant, en canvi no s'hi pot arribar en bicicleta.
Tot i que el camí fa pujada és una passejada de 1/2 hora aprox. Hem trobat el camí ben acondicionat, molt més arreglat d'anys enrera, quan hi varem estar per primera vegada.
Hi ha un aparcament habilitat i ben senyalitzat, on deixar el cotxe. Hem vist que des de aquest lloc es poden fer vàries excursions a diversos volcans. A dalt, ens espera un gran prat on descansar i jugar al voltant de l'ermita romànica dedicada a Santa Margarida, que es troba al centre del cràter i que dóna nom al volcà. 


Ermita romànica de Santa MargaridaRacó de Santa PauVolcà de Santa Margarida
Vista aèria del volcà de Santa Margarida
Vista aèria del volcà de Santa Margarida
Cota màxima:700 msnm
Localització:Zona volcànica de la Garrotxa(Santa Pau)
Coordenadesdel cim:42° 8′ 31″ N, 2° 32′ 29″ E
Darreraerupció:Fa 11.000 anys


El volcà de Santa Margarida és un volcà apagat de 700 m d'altitud situat a la regió volcànica d'Olot. Es troba al pla de la Cot, a l'oest del municipi de Santa Pau, a la comarca de la Garrotxa), i forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Va entrar en erupció fa uns 11.000 anys.
És un dels més importants del sector, de 682 m d'altitud i la seva extensa boca, que avui és un prat, té uns 2000 m. de perímetre. Al mig del pla format pel cràter hi ha l'ermita Santa Margarida, d'origen romànic. Es de tipus freatomagmatic, ja que va ser amb un llac subterrani d'aigua amb el que el magma va pujar i el va fer entrar en erupció (...)  Viquipèdia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada