La Santa Cova

Montserrat

Per mi la serra de Montserrat té quelcom màgic, potser perquè en pocs llocs com aquí, la muntanya barreja natura, cultura i espiritualitat en un entorn agrest i amb vistes impressionants.El camí cap a la Santa Cova és de baixada fàcil i de pujada més pesada. 

Tot i que no és massa llarg, es fa en 1/2 - 3/4h aproximadament, el camí és força distret, ja que recorre el "via crucis" amb imatges monumentals del martiri, cruixificció i resurreció de Jesús. 

El paisatge mentre fem el camí és una meravella.   

La Santa Cova és una capella que consta de l'altar dins de la gruta de pedra, on es creu que es va trobar la imatge de la verge de Montserrat i d'una sala per a fer ofrenes. En l'altar hi ha una reproducció més petita de la imatge de la verge, l'autèntica diuen que és la que està a la basílica del monestir. Capella, entrada a la Santa Cova
Verge de Montserrat on va ser trobada
La Santa Cova de Montserrat és el lloc on es va trobar la imatge de la Mare de Déu de Montserrat el 880, origen del seu culte i la seva consagració com a patrona de Catalunya. La seva troballa convertí el lloc en centre de pelegrinatge i propicià la construcció del Monestir de Montserrat.
A la Santa Cova (municipi de Collbató) s'accedeix a través del Camí de la Santa Cova, que està excavat en la muntanya, al llarg del Massís de Montserrat. Durant el seu recorregut es pot apreciar el Rosari Monumental de Montserrat, conjunt de diversos grups escultòrics dedicats al Rosari i als quinze misteris de la Verge, construïts entre 1896 i 1916. Forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.[1] viquidèdia. 
2 comentaris:

 1. Hola Marijo. Sóc el Dani de Petita Muntanya ; ). El teu bloc té molt bona pinta, a veure si tinc temps i m'ho miro bé, ja que hi ha racons força interessants per anar-hi, segur que sí.

  I tens raó, Montserrat té alguna cosa que la fa màgica. Jo cada dos mesos com a molt acostumo a anar-hi i sempre trobo rutes i indrets força curiosos, i els que em queden per veure.

  Moltes gràcies per ficar-me entre els blocs dels que agafo idees, jo segur que del teu també m'agafo unes qüantes ; ).

  ResponElimina
 2. Molt bon reportatge; com ja et vaig comentar tinc moltes ganes de tornar a Montserrat, el`que més ens tira enrera són les multituds i els problemas per aparcar; però crec que aviat probarem el que vas recomenar a l'altra entrada. Nosaltres l'última vegada que hi vam anar vam pujar cap a l'ermita de Sant Joan i Sant Onofre, era molt espectacular; però jo amb el meu vèrtig ja no vaig poder pujar més amunt... Alguns van pujar fins a l'ermita de Santa Magdalena (crec que es diu així).
  M'estàs fent venir moltes ganes de tornar-hi!

  ResponElimina