El camí dels Degotalls

Montserrat.
Recorregut 1,8 kms d'anada
No circular 3,6 anar i tornar.

30 minuts a pas d'infant.
M'agrada caminar! Passejar dins de boscos, recorrer camins de ronda veient el mar al fons, fent camí entre prats verds, pujar muntanyes en les que m'espera un castell; però caminar per Montserrat és diferent. 
No sé molt bé com expressar-ho... m'omple el cos i l'ànima. És una sensació mística que no em passa en d'altres llocs. 


Per mi la serra de Montserrat té quelcom màgic, potser perquè en pocs llocs com aquí, la muntanya barreja natura, cultura i espiritualitat en un entorn agrest i amb vistes impressionants. 
Una bona manera d'arribar al monestir és pel camí dels Degotalls. Es tracta d'un camí planer i molt entretingut, ideal per fer amb infants. 

Podem aparcar el cotxe sense necessitat de pagar el pàrquing i amb 20 minuts, som a la explanada, sota el monestir. Cal fer esment que tot i que el recorregut és accesible a tothom, si aneu amb cotxets la primera pujada (100 mt aprox) és molt costeruda, amb diversos graons de pedra. 

Una vegada siguem a dalt cal agafar el camí de l'esquerra, que segueix alçat, paral.lel a la carretera, fins al final; està ben senyalitzat.El camí és planer, agradable tot recorrent mosaics que trobem al llarg del camí lloant a mares de Déu de diversos pobles de Catalunya.Al llarg del camí trobem monuments a personatges il.lustres, com Jacint Verdaguer o Joan Maragall i diverses imatges religioses en mosaics. 


Bancs on descansar o fer pícnic


1 comentari:

  1. Bon reportatge Mari Jo; ho tindrem en compte perquè fa temps que tenim ganes d'anar a Montserrat i no coneixiem aquesta ruta.

    ResponElimina