De cala Canyers a cala Estreta

 Palamós, Baix Empordà


A Cala Canyers comença un camí de ronda, que seguint el GR92, ens portarà a cales tan boniques com la Cala dels Corbs i Cala Estreta. Aquest és, per mi, un dels trams més bonics i verges de la Costa Brava, ja que aquestes cales estan situades en un entorn natural on no hi va arribar la construcció massiva. 


Cala Estreta

Cala Estreta és una de les poques cales de sorra fina en aquest entorn.

Es distingeix per una llengua de sorra que s'endinsa fins a una roca anomenada "la Roja" que separa la cala en dos parts. 


Cala Estreta vista des del camí de ronda

Cala Canyers des de dalt
Nosaltres hem avançat un bon tros del camí en cotxe, just agafant un camí que trobem abans d'arribar a l'aparcament de cala Castell. 

Cal dir que hi ha una barrera que tanquen als mesos d'estiu. Perquè estigui aixecada cal anar-hi aviat; la tanquen a mitjans de Juny i durant tot l'estiu. 

Recomano anar-hi al Maig, és una bona època i no està massificat. Després de 1,5 kms de pista forestal trobem primer cala Canyers. 

És una cala molt petita, 60 mt de longitud per 25 mt d'ample. Des del camí de ronda la vista es magnífica, tot vegetació, exceptuant dues petites cases de pescadors. 
Més endavant trobarem Cala Corbs. 
Amb 50mt longitud x 8mt d'ample és molt petita i rocosa. 


Remullada a Cala Corbs


És habitual trobar-nos caiacs o barques que fondejen en aquestes cales, ja que al ser de difícil accés, només s'hi arriba pel camí de ronda, caminant un bon tros o per l'aigua. Això fa que siguin cales força solitàries. De fet, en moltes es practica el nudisme.     

Aquestes cales potser no són les més adequades per anar-hi amb nens petits ja que no disposen de serveis i són de difícil accés.           
          
Per accedir-hi cal baixar per unes escales de pedra.Tot i que les pedres grosses no conviden a estirar-se en aquesta cala, és fantàstic entrar dins de les seves aigües turqueses, tant transparents que permeten veure el fons. Per entrar-hi, però, caldria anar protegit amb peus de gat o calçat de plàstic per tal d'evitar talls amb les roques o clavar-se alguna punxa de garota. 


Val la pena nadar una mica i arribar a una zona on part de les roques formen una bassa i l'aigua està tan plana com si fos una piscina natural.

És curiós veure que la temperatura canvia dins d'aquesta formació rocosa. 


No hi han serveis, però en contrapartida són ideals si es busca tranquilitat i bellesa del paisatge.  

La majoria, al haver-hi poca afluència de gent, permeten el nudisme. "S'entén per cala la part de la sorra tocant al mar que no arriba a ser una platja, de fet, per anomenar-se cala ha d'ésser de menys als 300 metres d'amplada"Els camins de ronda són uns itineraris que vorejen les cales de la Costa Brava. El que ara són camins de senderisme es van crear com a llocs estratègics de vigilància, on feien la ronda agents per protegir-se de pirates i contrabandistes. Per aquest motiu, en alguns dels seus trams hi trobem torres de vigilància, com la "torre Valentina" a Calonge.

1 comentari:

  1. Molt bona entrada Marijo, com sempre.
    Trobava a faltar les teves sortides després de tant de temps.

    ResponElimina