D'Olot a Girona: amb bicicleta per la via verda

Ruta del carrilet.

Tram Olot - Girona

-  Ruta de baixada de 57 kms

La ruta del Carrilet que va des d'Olot fins a Girona és un recorregut que travessa tres comarques i dotze pobles recorrent les valls dels rius Fluvià, Brugent i Ter. 
S’inicia a la Zona Volcànica de la Garrotxa i arriba fins al bosc a les afores de Girona que s'anomena "la Devesa".

El recorregut sencer és:
Olot - Les Preses - La vall d'en Bas - St Feliu de Pallerols - Les Planes d'Hostoles - Amer - La Cellera de Ter - Anglès - Bonmatí - Bescanó - Salt - Girona.
Podem fer alguns d'aquests recorreguts amb els nens. 

Alguns trams passem per sota de ponts, amb molta vegetació.

Hi han varis ponts coberts de color vert

Vies verdes de Girona

 Les vies verdes de Girona permeten anar des del Pirineu de Girona fins a la Costa Brava en uns recorreguts no aptes per a transport a motor.
Tot i que el trajecte transcorre al llarg de 125 kms a través de cinc de les vuit comarques gironines: el Baix Empordà, el Gironés, la Selva, la Garrotxa i el Ripollès, nosaltres coneixem els dos trams de la via anomenada "del carrilet" que van, un des d' Olot a Girona i l'altre des de Girona fins a St Feliu de Guíxols.És divideixen en quatre trams:
Senyalització de les vies verdes

1. Ruta del Ferró i del Carbó.
 Ripoll-St Joan de les Abadesses-Ogassa

2. Ruta del Carrilet. Olot - Girona
3. Ruta del Carrilet. Girona - St Feliu de Guíxols

4. Ruta del tren petit. Palamós - PalafrugellAquestes vies configuraven la xarxa de carrilets que unien per tren els pobles de les comarques gironines. Ara s'han recuperat per a la pràctica de cicloturisme i senderisme.


Són trams recomanats per a gaudir-los amb nens, ja que no tenen gaire desnivell i són segurs, els trams que vorejen la carretera estan ben delimitats amb baranes de fusta. 

Cada antiga estació del carrilet ara la trobem transformada en espai útil. Algunes d'elles ara són oficines d'informació turística, d'altres ubiquen centres BTT i en moltes hi trobem cafeteries i restaurants. Quasi totes disposen de serveis, parcs infantils, aparca-bicicletes i fonts.