Park Güell

El Park Güell és un gran jardí projectat per l'arquitecte Antoni Gaudí, sota les ordres del promotor de l'obra: d'Eusebi Güell, que va ser el  seu mecenes.
En un principi Güell va idear el park per a construir-hi una urbanització de categoría, però el  projecte va fracassar al no vendre les parcel.les. Només es van construir dues cases, una de les quals és on va viure Gaudí i que ara es la casa Museu de l'arquitecte. Quan va morir Güell l'ajuntament de Barcelona va fer-ne un parc públic.
El 1984 la UNESCO va declarar el Park Güell Patrimoni de la Humanitat.


Casa del Guarda 

A l'entrada del park trobem dues edificacions modestes; una és la casa del guarda, que va ser dissenyada per a ser l'habitatge del porter per al park Güell. Ara es visita i hi han exposicions.
L'altra, que ara és la botiga dels records, estaba destinada a ser la caseta de recepció i telèfon de la urbanització.Caseta de telèfon i recepció


 Està situat a la part alta de Barcelona, al vessant del turó del Carmel que mira al mar, a prop de la muntanya del Tibidabo.
El drac o salamandra  és el símbol del Parc Güell

El drac o salamandra es va construir com a desguàs o font, de la seva boca hi hauria de brollar l'aigua acumulada.

Trobarem unes palmeres de pedra i una gran espai de vegetació on passejar amb la vista panoràmica de Barcelona als peus. 

   
El park va ser dissenyat per l'arquitecte Antoni Gaudí, màxim exponent del modernisme català, construït entre els anys 1900 i 1914 i inaugurat com a parc públic el 1926. Té una extensió de 17,18 hectàrees (0,1718 Km²), això fa que sigui una de les obres arquitectòniques més grans del sud d'Europa. Viquipèdia


 La plaça està parcialment sostinguda per la Sala de les Cent Columnes, composta per vuitanta-sis columnes semblants a estalagmites gegants en una cova. Al sostre, entre les columnes es troben unes decoracions circulars allà on no es van construir les columnes que hi havia previstes inicialment (havien de ser cent). Viquipèdia


Sentats sobre el banc que envolta la plaça, una gran estructura coberta de trencadís (petites peces de ceràmica i vidre fent un mosaic) que també servia per a recollir l'aigua i dur-la a un dipòsit situat a sota la sala de les columnes.

Banc de Trencadís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada