La Font trobada de l'Anoia

La Font Trobada des del parc fluvial del riu Anoia


Durada:    1h
Distància: 4 kms
Itinerari circularEl nostre camí comença al barri del Rec d'Igualada, en direcció a Vilanova del Camí, on agafem una passarel.la que ens du fins al costat del riu Anoia, on comencem un passeig, a peu o en bicicleta, en un entorn convertit en via verda. 

La font trobada

Un camí pla, segur i senzill per anar amb infants.

El camí va des de Vilanova del Camí, passa per Igualada i arriba al poble de Sta Margarida de Montbui. 

Des de Vilanova el seguim direcció a Sta Margarida vorejant el riu pel costat esquerra. A mig recorregut trobem un camí de pujada a la nostra esquerra, l'agafem i ens porta al terme de Sta Margarida de Montbui. 

Més endavant passem pel costat de l'espai lúdic i gastronòmic "Els Molins de la Font Trobada" una masia on es poden visitar els molins fariners i menjar en el seu restaurant bones costellades i calçotades.  

http://www.molinsdelafonttrobada.com


Deixem els molins enrera i veurem que aquest camí es va fent estret, fins que es converteix en un corriol, uns metres més endavant, es torna a eixamplar i ja es veu, a sota, la font trobada. Barri del rec d'IgualadaDes de petita, com tots el igualadins, sempre havia vist el riu Anoia (que passa per la comarca del mateix nom) un riu desaprofitat, contaminat i molt brut. Em fa especial il.lusió poder-hi passejar ara ja que s'ha convertit en una zona dedicada al lleure on poder fer esport i gaudir de la natura just al costat de la ciutat.El projecte de recuperació mediambiental del riu iniciat l'any 1998, ha suposat la rehabilitació de prop d'un quilòmetre i mig, que va des del lloc on coincideixen les aigües del riu Anoia amb les que baixen de la riera d'Òdena fins on s'acaba el nucli urbà de Vilanova del Camí.S'ha recuperat una part de la flora i de la fauna autòctones de ribera.Podem fer la ruta circular ja que s'han disposat passarel.les que comuniquen les dues bandes. 

A banda i banda del parc fluvial i ha una zona per descansar amb taules de pícnic i una font. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada