Passeig a la Font Vella i la Font del Pic

Sant Hilari Sacalm

La vila de les 100 fonts

Durada:   1 h
Distancia: 2 kms (ruta circular)
Punt de sortida: Casc antic, davant Museu de les
Guilleries


Font Vella


Es diu que St Hilari és la capital de les Guilleries, de fet, al casc antic del poble hi ha un museu dedicat a aquesta comarca natural. 

També s'anomena "La Vila de les 100 fontsja que en el seu terme municipal hi ha més d'un centenar de deus entre les quals la més famosa la "Font Vella" amb la planta envasadora d'aquesta aigua natural mineral.Hi ha diverses rutes per fer, totes ben senyalitzades amb colors. Nosaltres hem fet la més curta (color groc) i hem arribat a dues d'aquestes fonts, la del Pic i la mateixa Font Vella. Ens han dit que de les dues deus surt la mateixa aigua.


Font del Pic

Des del centre de St Hilari es pot anar tot passejant. 

Ens endinsem en un bosc en que trobem pins i castanyers a banda i banda del camí fins que arribem a unes escales i baixem a la Font del Pic. 

Aquí hi ha un gran espai verd i darrera podem veure l'hotel balneari de la Font Vella" d'aigües termals; un edifici històric de color blau intens.

La font del Pic es troba dins del poble i les dues fonts disposen d'un indret ideal per a nens, espai per jugar i córrer amb zona de pícnic i parc infantil. 
Castanyes pel camí


Seguint el mateix camí pel bosc, la vegetació es torna més frondosa de castanyers i grans pins, en 1km ja trobarem la Font Vella. Veiem que hi ha força gent omplint aigua amb garrafes.Balneari Font Vella
Podem fer la ruta circular si tornem pel costat de la carretera en un bonic passeig passant al costat de la planta envasadora i arribant a davant de l'hotel balneari.