Monestir de St Pere de Rodes

Port de la Selva

Durada:     15 min amb cotxe (des del Port de la Selva)
Distància:  7,5 kms

Punt de sortida:  Port de la Selva.
La visita guiada dura 1:30h


El monestir de St Pere de Rodes és magnífic, quasi més de l'exterior que de l'interior. La vista que ens dóna el conjunt quan pugem per la carretera i en el camí d'entrada és la d'una construccio imponent.  


A Sant Pere de Rodes hi hem anat diverses vegades, totes en vehicle. Tenim ganes de pujar alguna vegada a peu, però encara no s'ha donat el cas. Una de les vegades que hi varem anar va ser aprofitant una excursió guiada amb el servei de trenet inclòs. Va ser memorable, inusual per a nosaltres d'anar amb el típic trenet turístic per la carretera! Sí, si, per la carretera entremig dels cotxes... Pujar del Port de la Selva a St Pere en cotxe ja és, de per si, especial però amb trenet no té preu!  


En la visita guiada ens van explicar que aquest monestir va ser una abadia benedictina habitada per monjos durant l'època medieval. 
Segons la llegenda, es va fundar quan els monjos van amagar en una cova les restes de Sant Pere traslladant-les des de Roma, per salvar-ho de l'abast dels bàrbars. 


Ermita de Sta Helena de Rodes
Van comentar que, més tard, damunt d'aquesta 
cova van construir el monestir que formava part del poble medieval de Santa Creu de Rodes, on encara es conserva l'església de Sta Helena de Rodes.


Paissatge amb Port de la Selva al fons