Camí de ronda Costa Brava: DE LA CALA GOLFET AL FAR DE SANT SEBASTIÀ

Cala del Golfet - Calella - Llafranc - Far de St Sebastià

Durada: 2h (només anada)
Sortida: Cala del Golfet (Calella de Palafrugell)

La cala del Golfet està situada als peus del Castell de Cap Roig, on també hi trobem les mateixes pedres rogenques que donen el nom al Cap. 

És una cala petita, que arrecerada darrera d'una gran roca i uns penya segats que la cobreixen, que no aconsegueixen fer-la solitària ja que a l'estiu s'omple de gom a gom; per aquest motiu és un bon indret per anar quan s'acaba la temporada, que hi ha menys gent i gaudir de l'entorn tot recorrent el camí de ronda. Cala del GolfetAquest tram del camí de ronda és planer, segur i molt bonic. Tot el recorregut es ample, accessible i està ben senyalitzat (GR-92), per la qual cosa és recomanable per fer amb infants, fins i tot petits, ja que el camí és ample i amb poc desnivell.


Cal tenir en compte que a vegades hi han esllavissa ments de roques,  hi han rètols que ens ho avisen.


Escales d'accés a la cala del Golfet

Sortint del Golfet anem direcció a Calella resseguint el camí de ronda, deixem enrere les platges de Port Pelegrí la concorreguda platja de Port Bo (on es canten les havaneres més famoses de la Costa Brava) fins arribar a la platja del Canadell, més desconeguda però igual de bonica; on la família de Josep Pla tenia una casa d'estiueig que encara es conserva. Monument als pescadors al camí de ronda entre la platja del Canadell i Llafranc.A la platja de Port Pelegrí, a Calella de Palafrugell, trobem uns antics magatzems utilitzats abans pels pescadors, que ara s'han reconvertit en un centre de submarinisme i un bar restaurant. 


Des de la platja del Canadell estem 1/2h per arribar a Llafranc. La ruta continua per tot el passeig  seguint la badia de Llafranc fins al final. En aquest punt trobem el Club Nàutic i s'acaba el passeig.

Just a l'esquerra unes escales marcades com a GR ens porten cap al camí de pujada al far de Sant Sebastià. Aquí deixem el camí de ronda per seguir un carrer asfaltat amb boniques vistes.


El far de St Sebastià es troba a 178 mt d'altitud sobre el nivell del mar


A la tornada podem aprofitar per a fer un bany en una de les precioses cales per les quals passem.

S'entén per "cala" la part de la sorra tocant al mar que no arriba a ser una platja, per anomenar-se cala ha d'ésser de menys als 300 metres d'amplada.