Gorges de Salenys

Sta Cristina d'Aro, Estació Font Picant (via verda)

Baix Empordà

Durada: 3h
Distància: 10km
Punt de sortida: Estació carrilet Sta Cristina d'Aro 

Les gorges de Salenys són un conjunt de roques i tallants on l'aigua cau en saltants que formen llacunes i una riera que va vorejant tot el recorregut enmig de molta vegetació.  

Situació:  Ens trobem en el tram de la via verda que va des de Girona a St Feliu de Guíxols.


Recorrem el tram de la via verda sortint des de l'antiga estació del carrilet a Sta Cristina d'Aro en direcció Girona. La següent que trobem ja és l'estació de Font Picant. Aquí hi han diversos serveis, entre ells un restaurant i un parc infantil. Reb el nom d'una font d'aigua vermellosa i sulfurosa que es troba a prop d'aquest camí.  


Punt de sortida a Font Picant: pont subterrani
Travessem un pont soterrani i seguim per la mateixa via verda, després de creuar un pont verd de ferro trobem un desviament a la dreta. Els indicadors són direcció Romanyà de la Selva i les gorges de salenys. Seguim el camí fins que s'acaba, trobarem una planta embotelladora d'aigua.

En aquest punt, deixem el camí i ja ens introduïm pel costat del rierol que ens marca tot el recorregut.   

L'aigua ens acompanya al llarg de tota la ruta, en forma de saltants i la riera que anirem passant d'un costat a un altre, alguns trams per ponts elevats. 


El camí, ple de vegetació, és molt entretingut, amb trams de cordes i passarel-les de fusta.

Trobem un primer llac que s'anomena "El pou de les gorges". El saltant de l'aigua que hi desemboca és molt estret, amb unes parets verticals per les quals comença una via ferrata d'iniciació.  
No anem per la via ferrata, ja que continuem pel costat dret del riu, el camí se'ns marca per uns graons de ferro que fan d'escaleta i ajudats per una corda clavada a la roca. 

Passem per una pasarel.la de fusta i veurem una segona cascada. Pocs metres més enllà hi ha un tercer salt d'aigua.

Nosaltres ens quedem aquí. Més amunt hi ha un salt d'aigua espectacular de 55 mt d'alçada que és diu el "Salt del Llop", però no ens ha semblat viable per anar-hi amb les nenes. 


Per gaudir al màxim d'aquest paissatge cal anar-hi en época de pluges.


Observacions: Aquesta ruta es pot fer en bicicleta un tram de la via verda, però caldrà deixar-les per endinsar-nos cap a la riera.

2 comentaris:

  1. Hola Marijo.

    Recordes quina distància hi havia des de l'estació de Santa Cristina fins la de Font Picant i si a aquesta última podia deixar-se el cotxe?

    ResponElimina
  2. El desviament a la dreta està a 1 km del restaurant la Font Picant, després del segon pont verd (hi ha dues desviacions a la dreta sense senyalitzar que poden confonfre, de fet tot el trajecte està senyalitzat...)

    ResponElimina