De Girona a St Feliu de Guíxols per la via verda

 Vies verdes de Girona

Les vies verdes de Girona permeten anar des del Pirineu de Girona fins a la Costa Brava en uns recorreguts no aptes per a transport a motor.
Tot i que el trajecte transcorre al llarg de 125 kms a través de cinc de les vuit comarques gironines: el Baix Empordà, el Gironés, la Selva, la Garrotxa i el Ripollès, nosaltres coneixem els dos trams de la via anomenada "del carrilet" que van, un des d' Olot a Girona i l'altre des de Girona fins a St Feliu de Guíxols.Parada obligada al trenet de ferro, en el tram de Llambilles. 
Via verda de Llambilles
És divideixen en quatre trams:

1. Ruta del Ferró i del Carbó. Ripoll - St Joan de les Abadesses - Ogassa

2. Ruta del Carrilet. Olot - Girona

3. Ruta del Carrilet. Girona - Sant Feliu de Guíxols 

4. Ruta del tren petit. Palamós - PalafrugellAquestes vies configuraven la xarxa que unia per tren els pobles de les comarques gironines. Ara s'han recuperat per a la pràctica de cicloturisme i senderisme.

Són trams recomanats per a gaudir-los amb nens, ja que no tenen gaire desnivell. Els trams que vorejen la carretera estan ben protegits amb baranes de fusta. Cada antiga estació del carrilet ara la trobem transformada en espai útil. Algunes d'elles són oficines d'informació turística, també hi trobem alguns centres BTT i moltes ubiquen cafeteries o restaurants. Quasi totes disposen de serveis, parcs infantils, aparca-bicicletes i fonts.Recorregut Girona - St Feliu de Guíxols:

Girona - Quart - Llambilles - Cassà de la Selva - Llagostera - Estació Font Picant - Sta Cristina d'Aro - Castell D'Aro - S'Agaró - St Feliu de Guíxols.
Distància total: 39,7 kms de baixada


Antiga estació a Castell d'Aro, actual centre BTT i oficina de turisme
En les antigues estacions del tren ara hi trobem diversos serveis, com ara cafeteries, oficines de turisme, centres de BTT...Amb els nens, us aconsello fer trams, com ara de Llambilles a Quart, o de Castell D'Aro a Font Picant. Els dos són molt planers.  

Indicador a l'estació de Cassà de la Selva


Al llarg del recorregut trobem diversos ponts de ferro de color verd.


2 comentaris:

  1. Jo la vaig a fer, ben aviat, caminant des de Olot a Girona... espero que tot sigui baixada ;)

    ResponElimina
  2. Caminant, deu n'hi do! Em diràs quan es triga? Jo només l'he fet amb bici.
    Ja veuràs que t'agradarà molt, i fa baixada quasi tota l'estona.

    ResponElimina