Castell de MontsoriuMontseny Durada:               2 i 1/2h aprox. (1 i 1/2h visita guiada, 1h pujada i baixada pel camí)

Distància:            2,8 km

Punt de sortida:   Coll de Castellar (aparcament senyalitzat) 


El castell de Montsoriu està a prop d'Arbúcies, a la comarca de la Selva, dalt d'un cim de més de 600 metres. 
És un dels castells gòtics (segles XIV, XV) més importants de Catalunya. 

Foto de Josep Camps "patrimoni.gencat"
Aquesta ruta és molt entretinguda. La excursió comença tot just al deixar el cotxe on cal pujar 2,8 kms per una pista forestal enmig d'un bosc on predominen les alzines sureres.

Arribem al castell en 30 minuts més o menys.

Tot i que la visita és llarga, d'1 i 1/2 h aprox. no ens fa gens pesada, ben al contrari; ha estat molt amena.

La nostra guia ha estat experta en història del castell i la seva disposició geogràfica, alhora que divertida amb la quitxalla tot explicant-nos llegendes de bruixes i cavallers, que han fet les delícies dels més petits.

Camí de pujadaVistes del Montseny

El castell està format per tres cercles que van de la part més antiga (segle X) quan era una fortificació estratègica i defensiva, fins a les ampliacions que s'hi van fer al segle XIV, quan era propietat dels senyors de Cabrera, que el van acomodar més en un palau, per esdevenir una de les seves residències. 

Hem visitat les diferents estances, tot aprenent la vida dels habitants a l'edat mitjana. A més em pogut gaudir de la visita pels alts murs i pujar a la torre de l'homenatge on es contempla un paisatge magnífic.


El castell està en procés de restauració, aprofiten el material trobat per a reconstruir i també
fan parts  noves amb materials com ferro, fusta i vidre.

Per resumir, tal i com diu la web: "En ple procés de restauració, actualment el castell de Montsoriu ofereix al visitant l’oportunitat de recular més de cinc-cents anys en el temps i reviure la història i la manera de viure a la Catalunya de l’edat mitjana"Més informació:
Cal reservar la visita per Internet a la web del castell: www.montsoriu.cat/

La mateixa entrada serveix per entrar al museu Etnològic del Montseny "La Gabella"  d'Arbúcies. Us recomano la visita, s'hi poden veure les troballes arqueològiques i sobretot per l'audiovisual que amplia les llegendes de bruixes que ens han explicat en el Castell.

Ens agraden les visites guiades, creiem que és una manera lúdica d'aprendre, com deia Benjamin Franklin: “Digue’m-ho i ho oblidaré, ensenya’m-ho i ho recordaré, involucra’m-hi i ho aprendré” 
Com arribar:

Des d' Arbúcies (sortida 209 de l'Eix Transversal, C-25), seguim la carretera d'Arbúcies a Hostalric i després el desviament cap a Breda (GI-552). 
Direcció a la urbanització Fogueres de Montsoriu fins arribar al coll de Castellar, on deixem el cotxe.  Aquí comença, ben senyalitzada, la pista forestal de pujada al castell.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada