Camí de ronda de Torre Valentina a Cavall Bernat

De St Antoni de Calonge a Platja d'Aro. 

Durada:     1h i 1/2 d'anada
Distància:   5  km
Punt de sortida: Torre Valentina, passeig marítim St Antoni de Calonge 


Itinerari: 
1er tram: Platja de Torre Valentina / Cala Racó de les Dones / Cala Racó dels Homes / Cala dels Capellans / Cala Roca dels Musclos / Cala Gran / Cala de l'Embarcador / Cala Rocosa / Cala Roques Planes / Cala del Paller / Cala dels Esculls / Cala del Forn / Platja de Can Cristus / Platja de Ses Torretes.

2n tram: Cala Belladona / Cala dels Canyers / Cala del Pi / Sa Cova / Cala Rovira / Platja d'Aro.

El nostre punt de sortida és la zona sud de la platja de Sant Antoni de Calonge, al costat de Torre Valentina, una torre de vigilància del segle XVI. Aquí és fàcil d'imaginar amb els nens històries de pirates! 

Torre Valentina

Aquest camí de ronda, en realitat, en són dos. El primer tram va des de Torre Valentina fins a la platja de Ses Torretes. En aquest punt s'acaba el camí i s'ha de continuar per carretera un tros. 

Tornem a enllaçar el camí de ronda a Cala Belladona i fins arribar al Cavall Bernat, el monòlit de roca emblema de Platja d'Aro.

"Cavall Bernat" a  Platja d'Aro


Tot el recorregut segueix el camí de ronda, senyalitzat amb el GR-92 (marques blanques i vermelles).Cala Rovira
Trobarem vistes magnífiques de cales com la Cala del Pi, o la Cala de les Roques Planes i també varis túnels.


En alguns trams hem de caminar directament sobre la sorra, com a Cala Rovira (pel nens podem aprofitar que aquesta platja té lavabos).En alguna de les cales ens podem banyar en aigües cristal.lines i amb sorra no massa gruixuda.
Els camins de ronda travessen el nostre país de nord a sud per la costa. 

El que ara són camins de senderisme es van crear com a llocs estratègics de vigilància, on feien la ronda agents per protegir-se de pirates i contrabandistes, d'aquí ve el seu nom.

Pel que fa a la Costa Brava, al Baix Empordà trobarem camins més planers i a mida a pugem, cap a l'Alt Empordà més tornen més agrests, potser amb més dificultats però amb paisatges espectaculars. En la major part del seu recorregut voregen les cales de la Costa Brava. 


Els del Baix Empordà no presenten grans dificultats per anar amb nens que caminen i ofereixen vistes precioses de les cales. Cal anar amb compte perquè molts dels itineraris són de via estreta i sense proteccions. No us aconsello anar-hi amb cotxets, ja que en molts trams hi han escales.             

Més informació: Tot i que el trajecte no és massa llarg no us aconsello anar-hi amb nens petits o poc avesats a caminar, ja que tota l'estona s'ha de pujar i baixar escales. A més cal anar amb compte en els trams insegurs, estrets i sense baranes de protecció.

Un consell: Portar mitjons de recanvi per les bambes; els nens s'embruten els peus amb la sorra i l'aigua.