Món St Benet de Bages

Monestir


     Món Sant Benet és indret cultural que reuneix varis espais com un monestir medieval, un centre de recerca en cuina, dos restaurants i un hotel en plena natura molt a prop de Manresa.Ofereixen diverses visites a fer. Nosaltres n'hem realitzat una de guiada al monestir que s'anomena "Mil anys de sensacions". A través d’un muntatge audiovisual visitem les diverses parts del monestir: l’església, el claustre, el celler i les cel.les dels monjos, que ens transporten a temps antics i ens ensenyen la vida medieval tant dels habitants del monestir com de les contrades.

Segons ens ha explicat la guia, la construcció del monestir es va realitzar a finals del segle X depenent de Roma. A principis del sg. XI va passar a dependre de França. La millor etapa va ser entre el XIV y XV. Amb l'arribada de la peste negra el 1348 va començar el declivi del monestir.

A partir del 1593 va passar a deprendre del monestir de Montserrat. Encara es veuen moltes referencies montserratines en les cel.les dels monjos.

El recinte es va abandonar l'any 1835, amb la llei de desamotització que obligava als religiosos a abandonar les propietats. 
A principis del sg XX l'arquitecte Puig i Cadafalch va reformar els edificis per a convertir-los en residència del pintor Ramon Casas i la seva família. Al final de la visita es veu la remodelació evident, en colors mediterranis, d'una residència d'estiu.

Actualment es gestionat per "Catalunya Caixa".
Claustre del MonestirJust abans d'arribar al recinte del Mon St Benet, a St Fruitós de Bages, ens trobem un pont romànic i alguns itineraris per recòrrer a peu de 2 i 3 kms adequats per fer amb nens.

Més informació: Cal inscriure's a la visita guiada en el moment de comprar l'entrada. Els nens entren gratis amb el carnet del Super3. 
www.monstbenet.com/

Com arribar: Des de Manresa anar en direcció St Fruitós de Bages, a la sortida del poble ja està ben indicat.