La Fou de Tous

St Martí de Tous (Anoia)

El saltant de la Fou - La Cova del Diable - La Font

Durada:    2:30h
Distància: 9,5km
Itinerari circular

Enmig d'un paratge de secà, en la comarca de l'Anoia, trobem una zona amb boscos, espais humits i molta vegetació en una caminada de poc més d'una hora: La Fou. 


Saltant d'aigua

La Fou (que en català significa barranc o pas estret) és el nom del saltant d'aigua que prové de la riera de Tous, a l'Aubareda, que és la masia més antiga de la comarca. 

Aquest saltant crea en el seu recorregut una sèrie de tolls i rierols que tots junts formen un paratge humit en mig d'una població de secà com és St Martí de Tous.


 
En époques de pluja destaca el saltant d'aigua que s'escola entre les gorges. Estiu, en sec
A l'estiu, l'estructura que formen les roques també fa aquest espai impressionant sense el saltant i el toll d'aigua. 
Trobem cartells tant pel saltant com per a la cova del diable, una balma amb una gran escletxa on poder-nos amagar  Més endavant, us convido a trobar la font de la Fou, sorpresa... té cap d'animal! Tot i que a l'hivern no raja aigua...
 


Una de les llegendes... 
Santuari de SentforesAcabem el dia agafant el cotxe i seguint els indicadors arribem al Santuari de Sentfores, també a les rodalies del poble de St Martí de Tous. 

Aquí hi trobem taules per a fer picnic enmig de la natura i a més, hem fet un amic!
Com arribar a la Fou: Està força ben indicat, trobem els primers indicadors de la ruta (senyalització verda de trekking) a la primera plaça que trobem tot just arribar al poble de St Martí de Tous. Allà hi ha un parc infantil i una indicació d'una hípica. 
Seguim amb el cotxe pel camí en direcció a la hípica i ja marca "La Fou", a uns 10/15 minuts del poble, aparquem i comencem la caminada pel mateix camí amb el qual hauriem anat amb el cotxe.