Pàgines

Castell d'Eramprunyà i Ermita de Brugers

Gavà, Begues, Bruguers  (Baix Llobregat) 

Des de Gavà, en direcció a Begues trobem el poble de Bruguers. A costat de l'ermita de Bruguers trobarem un aparcament on podem deixar el cotxe. Just aquí comença el nostre recorregut, ben indicat seguint el GR-92 amb les seves característiques marques blanques i vermelles.
L'ermita és de pedra vermella, de la la mateixa terra i roques que trobarem al llarg del camí.  Tot i que l'hem trobat tancada, l'ermita per fora és digna de veure. 

                                  Ermita de Bruguers

Al llarg de tot el camí seguim el GR-92, en terme del Massís del Garraf. Tota la ruta és adequada per anar amb nens ja que és entretinguda i no té perill. Trobem diverses grans roques on parar a fer-nos fotografies i amagatalls per escalar.        

Ben aviat, al començar el camí, ja trobem la roca foradada, amb un arc impressionant.                                                                 


Cal tenir en compte que no hem trobat cap font en tot el recorregut, per la qual cosa cal anar ben proveït amb aigua. 


  Vistes magnífiques des de la creu. 


A mig camí del castell, trobem una pineda amb una cruilla on podem pujar a les ruïnes del castell o anar cap a una creu blanca de ferro. Nosaltres hem anat primer al castell, i després, a la baixada ens hem desviat per a acostar-nos a la creu. El camí és ple de vegetació però no té cap dificultat.Tot tornant de la creu, hem vist un cable de ferro que baixa per un camí, però no ho hem vist clar per baixar amb les nenes i hem decidit tornat per on hem vingut. Potser més endavant, quan tornem agafarem aquest camí...   L'Ermita de Bruguers és una obra originalment romànica del segle XIII situada a GavàS'hi venera la Mare de Déu de Bruguers (Brugueris, nom que prové del conjunt dels arbustos anomenats brucs). Actualment forma part de les propietats de la parròquia de Sant Pere de Gavà. La capella, que fou destruïda parcialment durant la revolució de 1936, presenta l'aspecte de la restauració realitzada l'any 1960. (Vikipèdia) 


El castell d'Eramprunyà és un edifici ruïnós al terme municipal de Gavà, al Baix Llobregat, que s'enlaira a una altitud de 438 m en un estrep rocallós i encinglerat a llevant del massís del Garrafdel qual en forma part. Al seu peu hi ha l'ermita romànica de Santa Maria de Bruguers (segle XIII) des d'on s'enfila el camí fins al castell. (Vikipèdia)
Restes del castell
Desembre 2012: està tancat per obres. Tot i així el recorregut val molt la pena i és una excusa per a tornar-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada