Les fonts del Llobregat

Castellar de n'Hug

Us proposo una passejada fàcil i agradable per a fer amb nens, fins i tot molt petits. Són 2 kms, anar i tornar, que es recorren en menys 1 hora en un camí ben condicionat, on ponts i pasarel.les fan molt entretinguda la ruta.

Es mostra 20161031_123138.jpg.

Les fonts del Llobregat són el punt on neix el riu del mateix nom, situat a 1.300 mt d'altitud. El riu comença aquí i desemboca en forma de delta a la comarca del Baix Llobregat. Els panells informatius que trobem al llarg del recorregut ens ho explica detalladament.Sortint just del mateix aparcament habilitat a Castellar de N'Hug, seguim el camí empredat i amb escales que, paral.lel al riu, transcorre enmig d'una naturalesa exuberant, dins d'un paisatge amb aigua abundant. 


Es mostra 20161031_115633.jpg.


El recorregut ens porta per un camí seguint una barana de fusta. 

Més endavant trobem un mirador on admirar la cascada central i gaudir de la força de l'aigua.
Es mostra 20161031_120908.jpg.

El poble de Castellar de n'Hug també mereix una visita, passejar pels seus carrers empedrats i menjar-nos un dels seus típics croissants gegants d'1 kg, boníssims!Plaça Castellar de n'Hug
Resultat d'imatges de croissant gegant castellar de n'hug


Ja que estem a Casteller de N'hug, aprofitem per anar a visitar la Pobla de Lillet. Des d'allà agafem el Tren del Ciment, un ferrocaril antic convertit en atracció turística, que ens porta als Jardins Artigas de Gaudí (podeu veure el detall en el post "Jardins Artigas").
Pont Jardins Artigues de Gaudí
Resultat d'imatges de tren del ciment castellar de n'hug


El tren té un recorregut de 3,5 km i es pot agafar en alguna d'aquestes 4 estacions: La Pobla de Lillet, la Pobla Centre, Jardins Artigas i Museu del Ciment-Castellar de n'Hug, en un trajecte que dura aprox. 20 minuts. 
Per arrodonir, podeu fer un altre dia la ruta del Camí de la Bunyola, al delta del Llobregat (veure post en aquest blog). D'aquesta manera ensenyem als infants on neix i on mora el riu.