Ruta megalítica: Els gegants del bosc

Ens trobem a la zona interior del terme de Sta Cristina d'Aro, coneguda per una ruta megalítica anomenada "Els gegants del bosc". Hem retornat a veure el Dolmen de la Cova d'en Daina, ampliant la zona. 

El nostre recorregut té el seu punt de sortida al poble de Romanyà de la Selva. És una passejada des del poble, fins i tot es pot arribar fins al dolmen amb cotxe. 


Església pre-romànica, segle X
Des de Romanyà, on hem deixem el cotxe, anem seguint els indicadors que ens porten per la ruta megalítica que consta d'un Dolmen, un menhir i una cista
Travessem un alzinar i trobem una alzina monumental; just passant a l'altra banda del cementiri del mateix poble, conegut per ser on reposa l'escriptora catalana Mercè Rodoreda; ja que a Romanyà va viure el final de la seva vida. 


Romanyà de la Selva


Tot i dir-se de "la Selva" el poble de Romanyà  pertany al terme municipal de Santa Cristina d'Aro, és doncs, comarca del Baix Empordà. Es troba situat a l'interior de la Costa Brava, a la zona de muntanya.

També veurem una cista (tomba), tot plegat entremig d'un bosc d'alzines sureres, on en trobem una de monumental, una alzina de les més grans de Catalunya, que amb una alçada de 22 metres, és realment magnífica. 


Alzina de 22 metres

Però la joia de la corona de la ruta dels gegants del bosc és el sepulcre del Dolmen de la Cova d'en Daina. 


El sepulcre megalític de la Cova d'en Daina és un dolmen de granit de grans dimensions. Els dolmens són recintes sepulcrals megalítics formats per una cambra sepulcral i un corredor d'accés a la cambra envoltat d'una anella externa formada per grans roques. 


Dolmen de la Cova d'en DainaTot i això trobarem també un menhir,  "el Menhir de la Murtra", una gran pedra clavada a terra que sembla que podia ser una fita territorial o el centre d'algun tipus de cerimònia. 
Menhir de la Murta

Com a construccions, l'església pre-romànica del segle X, en el poble, i a les rodaliesel cementiri i una creu modernista


Per arribar-hi cal recórrer un camí que voreja la carretera des de Romanyà i en direcció al cementiri, just passat aquest trobem el dolmen, i a l'altra banda, travessant la carretera veurem l'alzina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada