Cala Vallpresona, una cala salvatge

Aquesta cala salvatge forma part de Santa Cristina d'Aro. Els que coneixeu el poble sabeu que Sta Cristina és d'interior, però el seu terme abraça força territori, en el que trobem algunes cales amagades que be valen una visita.

Una d'elles és la Cala Vallpresona, una cala verge que trobem a mig camí de la carretera de la costa, la GI-682, que va de St Feliu de Guíxols a Tossa de Mar. Aquesta carretera ens ofereix magnífiques vistes i paisatges que compensen les fortes curves del traçat. Haurem de deixar el cotxe a mig camí, just al rètol indicatiu de la cala i endinsar-nos al bosc per un camí de baixada, que al final esdevé en corriol. El massís de l’Ardenya, també anomenat "Massís de Cadiretes", és un conjunt de muntanyes situades a la zona litoral de la comarca de la Selva,el Gironès i el Baix Empordà, amb una elevació màxima de 512,1 metres. El 2004 es va aprovar la creació d'un PEIN (Pla d'Espais d'Interès Natural). Viquipèdia. Ens endinsem per un bosc de pins i alzines, hem de recórrer uns 20 minuts de baixada, ens els quals res sembla que anem direcció al mar, fins a arribar al corriol on sentim la remor d'un torrent que desemboca a la cala, i trobem una petita platja de sorra gruixuda, pedres i roques.
Tram final, corriol de baixada a la cala


A uns metres de la vora trobem una roca que sobresurt anomenada la Galera, a la qual podem arribar tot nedant. El fons marí d'aquesta zona és molt rocós i disposa de molta vida marina, el que fa que sigui un bon lloc per practicar submarinisme.    Resultat d'imatges de cala vallpresona

Com he dit Vallpresona és una cala verge, sense edificacions i, per tant tampoc disposa de serveis com papereres, etc. A més a més queda força amagada entre la vegetació i com que és de difícil accés, es freqüent que s'hi faci nudisme.
  
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada