LAGO DI GARDA: Nord d'Itàlia

Càmping del llac di Garda

Sóc una ferma defensora de viatjar amb caravana i anar de càmping. És un lloc ideal per als nens, no surt excesivament car i que permet fer els propis àpats. A més no cal establir-se en un lloc fixe, acampem, visitem la zona amb el cotxe i quan ens cansem, busquem un altre lloc.   

Si el que agrada és fer ruta, és una manera ideal de poder viatjar amb llibertat,  de poder parar on es vol. Viure  una "aventura" al ritme que es vulgui. Hem descobert llocs magnífics pel fet de tenir la llibertat de no agafar reserves.  


Aconsello tenir el viatge organitzat, però de manera oberta, lliure sense reserves previes, però amb un mínim de planificació, és a dir que és bo saber quins càmpings hi han per la zona on ens volem moure i tenir un pla B, per si de cas. 
Des que vam veure la saga de les pel-licules "Ocean's eleven" que ens vam quedar enamorats del llac Como i de la zona dels llacs del nord. 

Han passat uns quants anys, però tot arriba, i aquest estiu hem estat als tres llacs principals del nord d'Itàlia, el Maggiore, el Como i el di Garda. 


LAGO DI GARDA.

La regió de LIGURIA, al nord d'Itàlia està formada per muntanyes imponents i costes abruptes. A Trentino es forma, el turístic llac di Garda. L'hem recorregut sencer, seguint la carretera del seu voltant. A diferencia del Como, en el qual hem embarcat per veure'l be, en aquest hem cregut que era millor veure'l des de la carretera i els pobles, enlloc que navegar-lo. 

El paissatge entre el nord i el del sud canvia notablement. 

La part nord sembla un fiord, envoltat d'altes muntanyes. Destaco Torbole que és molt bonic, i a dalt de tot, a Riva del Garda s'hi troben escoles de windsurf aprofitant que el vent provoca onades, en un llac! És curiós de veure. 

Riva del Garda


TORBOLE, al nord
RIVA DEL GARDA, windsurf en el llac

POBLES del SUD:  Al sud el paissatge és molt més suau i està ple de pobles molt turístics però encantadors. Desenzano di Garda, Peschiera del Garda i sobretot Sirmione que sobresurt de la península amb el seu castell.


    Castell de SIRMIONE
Sud del llac di Garda

Però el llac di Garda és, més que res una zona habitual de bany, ja que els italians, i molts alemanys el tenen com a zona turística familiar de platja. D'aqui que hi hagin multitud de càmpings a la seva vora. Nosaltres hem trigat establir-nos al sud, en un càmping a prop de Sirmione. 


Vista de DESENZANO DEL GARDA
Bany al llac

He trobat aquest mapa i m'ha agradat molt. 


2 comentaris: