CASTELL DE MIRAVET

Hem estat per les Terres de l'Ebre i hem descobert la Ruta de les 3C, tres  llocs per a visitar que ens ha agradat molt, sobretot per veure amb nens.


La ruta uneix tres referents turístics de tres poblacions que estan ubicades en comarques veïnes: 

  • CASTELL DE MIRAVET, al poble del mateix nom, a la Ribera d'Ebre
  • COVES MERAVELLES de Benifallet, situades al Baix Ebre
  • CATEDRAL DEL VI, celler cooperatiu, de Pinell de Brai a la Terra Alta

Castell de Miravet

Miravet, amb el castell al cim i l'Ebre als peus, una vista espectacular.

El castell de Miravet ofereix vistes guiades, que recomano per conèixer la història d'aquest castell del segle XI i XII, Aquesta forlesa fou construida per ibers i reformada i ampliada per musulmans per protegir la frontera de d'Al-Andalus. 


Amb la caiguda dels musulmans Ramon Berenguer IV dóna el castell als caballers de l'ordre del temple. Es diu, doncs que és un castell templer. 
En els nostres dies, degut a la seva situació estratègica, fou una peça important durant la guerra civil espanyola, sobretot en les batalles de l'Ebre. 
Fortalesa de templers
.Camí final de pujada al castellTot i que hi ha una carretera que arriba just als peus del castell, nosaltres hem preferit deixar el cotxe al poble i pujar caminant per un corriol fàcil 
i gaudint de les vistes pel camí. 

Més divertit i només hem trigat 15 minuts.  


Corriol de pujada

Escala a l'interior, pati d'armes.
                                                      Escala de cargol per accedir a les torres.Ens agraden les visites guiades, creiem que és una manera lúdica d'aprendre, com deia Benjamin Franklin: “Digue’m-ho i ho oblidaré, ensenya’m-ho i ho recordaré, involucra’m-hi i ho aprendré” 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada