Volta a l'estany de Banyoles amb bicicleta


    Pla de l'Estany. Girona


Distància:          6,5 kms (circular)
Punt de sortida: Davant de l'oficina de Turisme.
L'Estany de Banyoles és el llac natural més gran de Catalunya. Es pot fer la volta a l'estany seguint el carril bici habilitat i ben senyalitzat, sense desnivell és ideal per fer amb nens petits.

Pesquera núm. 10.Comencem el recorregut davant de l'oficina de turisme del llac, una de les casetes de pescadors "pesquera" que trobem al llac. Aquesta és la núm. 10, és de color blanc i la trobem a tocar el carril bici. 

La nostra pedalada comença cap a l'esquerra de la pesquera, mirant el llac.  

Encara que la major part del trajecte transcorre pel carril bici vorejant l'estany, hi ha un tram que s'ha de travessar la carretera.

De la mateixa manera, no tota la volta esdevé al costat del llac, en alguns moments ens endinsem en un bosc de ribera i canyissars.


La volta és molt distreta, al llarg del camí trobem observatoris d'ocells on poder-nos enfilar i veure una bona panoràmica. 

Hi ha varies zones on és permès el bany; els Banys vells i el Club Natació Banyoles però nosaltres ens hem refrescat en una zona gratuïta i habilitada també per a fer pícnic que es diu "la caseta de fusta".

Des d'aquí podem entrar al llac per una rampa, apte per a gent amb mobilitat reduïda, i també per escales com una piscina.Aquesta zona està ben condicionada ja que té l'estructura d'una piscina amb gespa. També hi ha lloc per deixar les bicicletes i disposa d'un WC molt gran, que pot fer les funcions de vestuari. Zona de pícnic.
Al final del nostre trajecte, hem trobat "el parc de la Draga", un espai de lleure amb la recreació d'un Parc Neolític, on s'hi han trobat restes d'un poblat.