Gorges de Canet D'Adri

Canet d'Adri. Gironés


Molí al "Parc de la Font de la Torre"Gorges volcàniques

 Prop de Girona, al poble de Canet d'Adri, podem fer una pausa on refrescar-nos (l'aigua a  ple estiu està molt i molt fresca) sense necessitat d'anar la platja. 


Un indret curiós: unes gorges d'origen volcànic.
Les gorges es van formar per la lava solidificada dels volcans de la zona. L'aigua les ha anat erosionanat formant els estanys.

També trobarem un antic molí que l'aigua fa girar i diversos ponts i passeres de fusta entre molta vegetació.

Per arribar-hi hem aparcat el cotxe al costat de l'esglèsia de Canet d'Adri i hem seguit les indicacions dels panells informatius (verts)  en direcció al Parc de la Font de la Torre, a uns 10 minuts caminant per un camí de terra.Resultado de imagen de gorges de canet d'adri


Nota: Hem intentar fer una ruta recomanada, circular de 6kms, que travessa un turó origen volcànic. Tot i que semblava una excursió sencilla no la recomano, en primer lloc perquè no està gens ben indicat i en segon perquè no hi ha cap ombra si fa molta calor.

Resultado de imagen de gorges de canet d'adri


El paratge natural
La riera de Canet, o Tornavellins, neix sota la muntanya de Rocacorba i va serpentejant al llarg del seu curs formant balmes, petites cascades i rabejos d’una frondositat i bellesa molt especials. Al seu pas pel poble de Canet es converteix en un dels indrets més interessants de municipi, on forma les gorgues de la Font de la Torre, d’origen volcànic, formes d’erosió alveolar produïdes per l’impacte contra les parets dels materials del llit del riu que arrossega l’aigua. La remodelació de la Font de la Torre ha donat lloc a la construcció d’una passera, una sínia i un circuit per a passejar-hi a banda i banda de la riera.
La flora i la fauna
La vegetació de l’indret és frondosa i rica en espècies: roures, alzines, pins, pollancres, àlbers, freixes de fulla petita i la vegetació aquàtica i la típica de les zones humides. A la riera hi viuen bagres, i és freqüent veure-hi espècies de lepidòpters, com la nimfa del bosc o la panàxia. http://www.pedresdegirona.com/girones/gorgues_canet.htm