De Cala Golfet al Far de St Sebastià

Cala del Golfet - Calella - Llafranc - Far de St Sebastià

Durada: 2h (només anada)
Punt de sortida: Cala del Golfet (Calella de Palafrugell)

Comencem la nostra excursió a la cala del Golfet. Aquest petita cala, està situada als peus del Castell de Cap Roig i també hi trobem les mateixes pedres rogenques que donen el nom al Cap. Cal tenir en compte que a vegades hi han esllavissaments de roques,  hi han rètols que ens ho avisen. Tot i això, a l'estiu és un dels indrets que hi ha més gent.    

Entrada a la cala del Golfet


     
Aquest tram del camí de ronda és planer, segur i molt bonic. Tot el recorregut es ample, accessible i està ben senyalitzat. (GR-92).  

Tot el tram del camí de ronda de la cala del Golfet fins a Calella és adequat per a infants. Fins i tot per als nens petits aquesta és una ruta fàcil, ja que és ample i amb poc desnivell.  


Escales d'accés a la cala del Golfet


Sortint del Golfet anem direcció a Calella resseguint el camí de ronda, deixem enrere les platges de Port Pelegrí la concorreguda platja de Port Bo (on canten les havaneres més famoses de la Costa Brava) fins arribar a la platja del Canadell, més desconeguda però igual de bonica; on la família de Josep Pla tenia una casa d'estiueig que encara es conserva. 


Magatzems a Port Pelegrí
Monument als pescadors al camí de ronda
entre la platja del Canadell i Llafranc.
Des de la platja del Canadell estem 1/2h per arribar a Llafranc. La ruta continua per tot el passeig  seguint la badia de Llafranc fins al final. En aquest punt trobem el Club Nàutic i s'acaba el passeig.

Just a l'esquerra unes escales marcades com a GR ens porten cap al camí de pujada al far de Sant Sebastià. Aquí deixem el camí de ronda per seguir un carrer asfaltat amb boniques vistes.

El far de St Sebastià es troba a 178 mt d'altitud sobre el nivell del mar


A la tornada aprofitem per a fer un bany en una de les precioses cales per les quals passem.